Генпрокуратура відзвітувала про боротьбу з суддями і правоохоронцями-хабарниками

05 липня 09:02

"На виконання вимог Генерального прокурора щодо посилення боротьби з корупцією", закінчено розслідування у трьох кримінальних справах, пов'язаних з хабарництвом служителів феміди та правопорядку.

 

Слідство проводилося Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України, повідомляє прес-служба ГПУ.

Зокрема, направлено до відповідних судів для визначення підсудності такі справи:

- За звинуваченням судді одного з районних судів міста Львова за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу Україні в отриманні у лютому 2011 року через посередника шляхом вимагання хабара на суму 400 тис. грн за призначення підсудному покарання, не пов'язаного з позбавленням волі. 24 червня 2011 року дану кримінальну справу направлено до Верховного Суду України для визначення підсудності;

- За звинуваченням судді одного з районних судів міста Донецька за ч.2 ст.368 Кримінального кодексу Україні в отриманні у лютому 2011 року шляхом вимагання хабара на суму 20 тис. грн від фізичної особи-позивача за винесення на його користь рішення у цивільній справі. 29 червня 2011 року кримінальну справу направлено до Верховного Суду України для визначення підсудності;

- За звинуваченням трьох співробітників відділу міліції на промтоварному ринку ГУМВС України в Одеській області за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України, які в складі організованої злочинної групи протягом 2010 року систематично отримували шляхом вимагання хабара від фізичних осіб-підприємців на загальну суму 274 тис. грн, за те, що не проводили перевірки дотримання підприємцями міграційного законодавства. 30 червня 2011 року вказану кримінальну справу направлено до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

Нагадаємо, Генпрокуратура досі не внесла ясність у ситуацію з порушенням / закриттям кримінальних справ проти судді Печерського районного суду Києва Сергія Вовка, який в даний момент очолює суддівські колегії, які розглядають резонансні справи проти Юрія Луценка та Валерія Іващенка.