Генпрокуратура оскаржить м'який судовий вирок чиновниці КМДА

21 листопада 06:51

Вирок Деснянського райсуду щодо екс-глави Держінспекції з контролю за цінами Мінекономіки Тетяни Рудь у найближчі дні буде оскаржено Генпрокуратурою як занадто «лояльний і не адекватний тяжкості скоєних нею злочинів».

 

«Обвинуваченій за двома частинами статті 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі особою, яка займає особливо відповідальне становище) Рудь реально загрожувало мінімум 8 років з конфіскацією. Але суд визнав можливим застосувати ст. 69 КК, призначивши міру покарання нижчу від найнижчої межі - 5 років позбавлення волі і звільнивши від відбування покарання, давши 3 роки випробувального терміну. Звичайно, ми не згодні з таким вироком і оскаржимо його», повідомив газеті «Сегодня» один із керівників ГПУ.

Нагадаємо, 31 жовтня 2010 року співробітники СБУ в момент одержання хабара у розмірі 50 тисяч доларів США затримали заступницю начальника ДІКЦ Київської області та начальника відділу цієї ж установи.

Також було затримано начальницю Державної інспекції з контролю за цінами Т.Рудь. 10 листопада Василь Цушко заявив, що голову Держінспекції з контролю за цінами Тетяну Рудь було звільнено розпорядженням Кабінету міністрів за його поданням.

Рудь очолювала інспекцію з 31 березня 2010 року.