Французька прокуратура звинуватила Стросс-Кана в участі у груповому зґвалтуванні

22 травня 07:45

Сексуальні скандали продовжують переслідувати екс-главу МВФ. Цього разу його звинувачують в участі у груповому зґвалтуванні. Раніше жодне зі звинувачень щодо Стросс-Кана довести не вдалося.

 

Французька прокуратура порушила справу проти колишнього глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана. За даними слідства, Стросс-Кан міг брати участь у груповому зґвалтуванні у Вашингтоні в 2010 році.

Окрім Стросс-Кана підозрюваними у справі є підприємці Фабріс Пашковскі і Давид Роке, які також були звинуваченими в іншій справі за участю Стросс-Кана - у березні 2012 року їм були пред'явлені звинувачення в сутенерстві. Слідство вважає, що екс-глава МВФ міг перебувати в угрупованні сутенерів, яке постачало повій на елітні вечірки по всій Франції. Стросс-Кан відкинув усі звинувачення.

Нагадаємо, що Стросс-Кан (на той момент - глава МВФ) був заарештований 14 травня 2011 року в Нью-Йорку за звинуваченням у сексуальних домаганнях до покоївки готелю Нофісатоу Діалло. Він встиг провести в ув'язненні кілька днів, після відмови від посади голови МВФ був відпущений під заставу в 1 млн дол. У ході судового процесу виявилися факти надання некоректних і брехливих свідчень з боку Діалло. На підставі цього, а також низки інших доказів, що свідчать на користь невинності підсудного, представники прокуратури направили до суду прохання про припинення кримінального переслідування, яке було задоволено нью-йоркським судом 23 серпня 2011 року.

У квітні 2012 року Домінік Стросс-Кан заявив в інтерв'ю британським ЗМІ, що підозрює в організації секс-скандалу своїх політичних ворогів. Проте екс-президент Франції Ніколя Саркозі відкинув звинувачення в тому, що він стояв за скандалом, в результаті якого його основний конкурент, лідер соціалістів Стросс-Кан позбувся шансів на участь у минулих президентських виборах. !zn

Читайте також:

Стросс-Кана можуть звинуватити у співучасті в груповому зґвалтуванні


У Франції закрили другу «сексуальну» справу проти екс-голови МВФ

Зі Стросс-Кана може буто повністю знято звинувачення

ЗМІ: Покоївка, яка звинуватила Стросс-Кана, займалася проституцією