Франківські УБОПівці продали речових доказів на мільйон гривень

10 листопада 08:23

9 листопада Прокуратурою Івано-Франківської області порушено кримінальну справу щодо заступника начальника УБОЗ області та колишнього оперуповноваженого зазначеного управління за торгівлю речовими доказами, повідомила прес-служба ГПУ.

 

Справу порушено за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України.

Вказані правоохоронці, у співучасті ще з однією особою, зловживаючи службовим становищем, шляхом службової підробки заволоділи та реалізували речові докази у кримінальній справі на загальну суму близько одного мільйона гривень.

Звинувачених правоохоронців вже затримали. Перевіряється їх можлива причетність до інших злочинів.

Нагадаємо, у вересні Служба безпеки України спільно з підрозділом внутрішньої безпеки МВС України затримали начальника відділу БНОН Святошинського РУ ГУ МВС України в Києві, його заступника та оперативного співробітника цього підрозділу за звинуваченням у торгівлі наркотиками.

Шантажуючи притягненням до кримінальної відповідальності, співробітники відділу БНОН змушували наркозалежних осіб купувати та реалізовувати наркотичні засоби іншим місцевим мешканцям. У свою чергу, тих, хто купував наркотики, міліціонери притягували до кримінальної чи адміністративної відповідальності, покращуючи статистичні звіти про свою «роботу», або вимагали у них хабарі за звільнення від покарання.