Forbes: Білл Гейтс залишається найбагатшим американцем

22 вересня 06:01

Журнал Forbes порахував найзаможніших жителів США у 2011 році. Трійка лідерів залишається незмінною вже багато років - це Білл Гейтс, Уоррен Баффетт і Ларрі Еллісон.

 

Чотири рядки з топ-15 рейтингу Forbes, як і раніше займають спадкоємці засновника Wal-Mart. У той же час видання відзначає, що, судячи зі списку 2011 року, картина скоро зміниться.

Засновник Amazon Джефф Безос додав до свого стану 6,5 млрд дол і майже зрівнявся з Уолтонами. Акції компанії Дж.Безоса зросли за рік на 55%, а Wal-Mart додав тільки 3%: інтернет-торгівля зростає швидше, ніж традиційний рітейл.

Зростання онлайн-сервісів піднімає в рейтингу і засновників Google (Сергій Брін і Ларрі Пейдж, №15), які, втім, зазнали символічної поразки: творець Facebook (Марк Цукерберг, №14) виявився вищим.

Десятка найбагатших американців за версією журналу Forbes виглядає так: Білл Гейтс (Microsoft), Уоррен Баффетт (Berkshire Hathaway), Ларрі Еллісон (Oracle), Чарльз і Девід Коч, Крісті Уолтон (Wal-Mart), Джордж Сорос (хедж-фонди) , Шелдон Аделсон (власник казино), Джим і Еліс Уолтон (Wal-Mart).