Фанатів «Динамо» не пустили на стадіон у Харкові

07 листопада 06:27

Харківський «Металіст» прийняв рішення не пускати вболівальників із Києва на матч, зважаючи на їхню "гарячність". 500 квитків для киян були продані харків'янам.

 

Керівництво київського футбольного клубу "Динамо Київ" не направило офіційну заявку на організацію гостьового сектору на вчорашній матч з харківським "Металістом". Як результат, київські фани не потрапили на стадіон.

На гостьовому секторі команди були присутні лише кілька десятків найбільш щасливих фанатів, яким все ж таки вдалося потрапити на матч - із декількох сотень. Сектор був щільно оточений співробітниками правоохоронних органів. Ті ж 500 квитків, які повинні були бути продані киянам як гостьовій стороні, були продані харківським уболівальникам.

Офіцер безпеки "Металіста" Сергій Вакуленко заявив, що харківський клуб прийняв рішення не пускати вболівальників з Києва на матч, враховуючи їх "гарячність".

"Ми дуже розлючені цією ситуацією. Сотні людей на свої гроші і у власний час приїхали підтримати команду, багато з ультрас прилетіли до Харкова прямо зі Стамбула, де вболівали за великий клуб у матчі з "Бешикташем". І тут ми дізнаємося, що через якогось бюрократа нас не пустять на матч. Чому пан Ржечицький, який курує ці питання у структурі ФК "Динамо Київ", не направив заявку - це вже питання до нього, просто нам ще раз демонструють, що клубу не потрібні його найбільш віддані шанувальники", - сказав представник динамівських ультрас Тарас Кузьменко.

За словами фанатів "антидинамівські" заходи у Харкові почалися з самого ранку, коли всі поїзди та рейсові автобуси з Києва зустрічали кордони міліції, через які не проходив жоден чоловік, який, на думку правоохоронців, був схожим на футбольного вболівальника. В результаті, переважну більшість динамівських ультрас ще з ранку було затримано, після чого доставлено під вартою на пристадіонний майданчик, де людей і тримали до самого початку матчу.

Та меншість, якій вчора вранці вдалося, будучи невпізнаними, подолати міліцейські бар'єри перед матчем, прийшла до стадіону з надією потрапити на матч. Втім, на стадіон вони також не потрапили - їх також "запакували" і направили на вокзал.

"Гарантую, що ми, у свою чергу, не залишимося в боргу і знайдемо можливість адекватно відповісти керівництву клубу на таке свинське ставлення до нас", - заявив Кузьменко.

Матч 16 туру Чемпіонату України закінчився виїзною перемогою киян над «Металістом» 2:1.

Нагадаємо, останнім часом в Україні загострилися відносини між правоохоронними органами і футбольними фанатами.