Єжель скасував свій наказ про передання Сакського санаторію

13 сiчня 09:39

Міністр оборони Михайло Єжель 28 грудня 2011 року скасував свій наказ від 15 липня 2011 року, який ліквідує «Сакський центральний військовий клінічний санаторій ім. Пирогова», а всі його фонди, оборотні кошти та цінності передаються іншому державному підприємству МО - «Укрвоєнкурорту», яке крім назви не має ніякого відношення до медицини та курортної діяльності.

 

Про це на своїй сторінці у Facebook пише голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

«Ми таки змусили Єжеля зупинити знищення Сакського військового санаторію, який він наказом № 415 від 15 липня 2011 року хотів передати на баланс фірмочки типу «Роги і копита» під назвою «Укрвоєнкурорт». Не вийшло!», - заявив А.Гриценко.

«Тим, хто не в курсі, скажу: це кращий санаторій в Україні і найбільший платник податків серед всіх санаторіїв України! У ньому лікуються люди з понад 60 країн світу, з усіх континентів; річний оборот понад 120 млн грн. Через Сакський санаторій пройшли майже всі поранені афганці, в ньому повертають безплідним жінкам щастя материнства», - підкреслив А.Гриценко.

У той же час він додав, що залишилися ще дві речі: «витягнути з СІЗО директора санаторію, який його підняв на ноги і який заважав ділкам з Міноборони, а ще - стежити, яку нову схему рейдерства вони придумають, бо надто ласий це шматок».

Нагадаємо, у липні 2011 року А.Гриценко направив письмові звернення президенту Віктору Януковичу і прем'єр-міністру Миколі Азарову з вимогою негайно скасувати цей наказ М.Єжеля і зберегти кращу перлину серед українських санаторіїв. Він також закликав усі громадські організації, які піклуються про захист прав хворих, інвалідів, ветеранів війни, воїнів-афганців, військовослужбовців запасу підняти свій голос на захист Сакського санаторію, «щоб спільними зусиллями ми не допустили його рейдерського захоплення і подальшого знищення».