Єжель і голова Синодального відділу УПЦ (МП) очолили козацтво України

29 серпня 07:31

Міністерство юстиції завізувало Постанову Кабінету МіністрівУкраїни від 1 серпня № 885 «Про утворення Координаційної ради з питань розвитку козацтва в Україні».

 

Нова Координаційна рада з питань розвитку козацтва складатиметься з голови Ради – Міністра оборони, з заступника голови Ради – голови Синодального відділу Української Православної Церкви (МП) у справах пастирської опіки козацтва та духовно-фізичного виховання молоді (за згодою), заступника голови ради – заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту, секретаря Ради головного отамана міжнародної громадської організації "Вірне козацтво" (за згодою).

Також до складу Ради входитимуть заступник Міністра внутрішніх справ, заступник Міністра надзвичайних ситуацій заступник Міністра культури, заступник Голови Адміністрації Держприкордонслужби, керівники громадських організацій, статутна діяльність яких пов'язана з відродженням традицій козацтва в Україні.

Основними завданнями Координаційної ради є: сприяння забезпеченню координації заходів з розвитку козацтва в Україні; проведення аналізу стану розвитку козацтва в Україні, налагодження конструктивного діалогу між органами державної влади та громадськими організаціями, статутна діяльність яких пов'язана з відродженням традицій козацтва в Україні.

Також цією постановою скасували розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2000 року N 395 ( 395-2000-р) "Про забезпечення діяльності Координаційної ради з питань розвитку Українського козацтва"