Євросоюз шокований вибухами в Дніпропетровську

27 квiтня 15:17

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон шокована інформацією про вибухи в Дніпропетровську. ЄС буде підтримувати тісні контакти з українською владою для отримання оновленої інформації про причини вибухів, про потерпілих і можливу ​​допомогу, яку може Брюссель надати Україні.

 

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон шокована і стурбована інформацією про вибухи в Дніпропетровську. Про це заявив прес-секретар Ештон.

«Верховний представник ЄС була шокована і стурбована в зв'язку з інформацією про вибухи в Дніпропетровську. Її перші думки звернені до жертв атак, їх родин та друзів. Вона висловлює солідарність у цей момент з народом України», - заявив прес-секретар.

Ештон запевнила через секретаря, що ЄС буде підтримувати тісні контакти з українською владою для отримання оновленої інформації про причини вибухів, про потерпілих і можливу ​​допомогу, яку може Брюссель надати Україні.

Теракти в Дніпропетровську. Протягом години в центрі міста прогриміла серія вибухів (ФОТО, ВІДЕО)

Нагадаємо, в центрі Дніпропетровську 27 квітня сталася серія вибухів, за попередніми даними постраждало 27 людей, 25 з них госпіталізовано. Офіційні повідомляється про чотири вибухи, тим часом, за даними інших джерел, вибухів могло бути до дев'яти.

Прокурор Дніпропетровської області порушив кримінальну справу в зв'язку з вибухами в Дніпропетровську за ч .2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Президент Віктор Янукович вже заявив, що в розслідуванні вибухів у Дніпропетровську «будуть задіяні кращі сищики». !zn

Читайте також:

На вулицях Дніпропетровська з'явилися БТРи (фото)

Азаров звинуватив в організації терактів в Дніпропетровську критиків влади

Янукович доручив розкрити теракт в Дніпропетровську за тиждень

Незважаючи на вибухи в Дніпропетровську, в Раді проходить шаховий турнір депутатів усіх скликань

У реанімації Дніпропетровської обллікарні залишаються 8 людей