ЄС має намір виділити на розвиток місцевого самоврядування в Україні ще €23 млн

10 серпня 13:16

Європейський Союз та ООН продовжать підтримувати простих українців на шляху розвитку місцевого самоврядування та зміцнення місцевих громад.

 

Європейський Союз та ООН мають намір і надалі надавати підтримку розвитку українських громад, в рамках якої ЄС планує виділити ще 23 млн на дані цілі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби представництва ЄС в Україні.

У представництві повідомили, що у п'ятницю, 10 серпня, посол Євросоюзу Жозе Мануель Пінту Тейшейра та постійний представник програми розвитку (ПР) ООН Олів'є Адам відвідали організацію громади «Петриківська берегиня» (це пілотна громада в Дніпропетровській обл., яку підтримує спільний проект ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», МРГ).

Євросоюз хоче більш тісної співпраці з громадянським суспільством України

В рамках візиту Олів'є Адам акцентував увагу на тому, що ПРООН приділяє особливу увагу зміцненню та відновленню місцевих громад, відновленню духу самоорганізації та соціального об'єднання.

У свою чергу посол Євросоюзу заявив, що «успіх проекту МРГ надихнув Європейський союз і надалі підтримувати українських громадян на шляху розвитку місцевого самоврядування».

«Для підтримки ще 700 громад буде додатково виділено €23 млн», - повідомив Мануель Пінту Тейшейра.

Петриківський район Дніпропетровської області є одним з 261 партнерського регіону проекту МРГ, де сільські громади самоорганізувалися для реалізації мікро-проектів, які стосуються енергозбереження, водопостачання, охорони здоров'я та навколишнього середовища.

З початку проекту МРГ в 2007 році його підтримку отримали понад 1100 українських громад і 1,2 млн громадян України. З бюджетом в €13 млн, проект допомагає відновлювати медичні установи, забезпечувати вуличне освітлення, шкільні автобуси, заміну вікон у школах і лікарнях, а також допомагає з забезпеченням чистою водою.

Все це було реалізовано за активної участі місцевих громад, з використанням механізмів соціальної мобілізації, які допомогли об'єднати зусилля місцевої громади та місцевої влади для спільного прийняття рішень, розподілу витрат, реалізації проектів для громади та забезпечення сталого розвитку. !zn

Читайте також:

У 2012 році Янукович обіцяє зробити пріоритетною реформу місцевого самоврядування

Президент обіцяє, що люди отримають більше впливу на роботу місцевих чиновників