Єфремов запевнив, що з пільговиками давно про все домовилися

01 листопада 10:50

Парламентська більшість так і не змогла зрозуміти з якого приводу сьогодні проходять акції протесту під стінами Верховної Ради. Про це заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

 

«Відверто кажучи, мені складно зрозуміти, з якими вимогами прийшли в даному випадку ці люди, тому що всі питання з їх керівниками ми погодили минулого тижня», - сказав він.

О.Єфремов підкреслив, що протягом останнього тижня працювала робоча група на чолі із заступниками міністрів фінансів та юстиції, і всі проблеми щодо соціальних категорій громадян були узгоджені, і зняті з законопроекту за судовими рішеннями.

«Враховуючи те, що у нас з мокрими підписами ще немає відповідних паперів, ми це питання навіть не поставили на розгляд до сесійної зали. Тому вимоги з питань, які практично вирішені, щонайменше, не мають під собою ніякої основи», - сказав він.

Нагадаємо, що сьогодні вранці кілька сотень людей почали пікет будівлі Верховної Ради України, протестуючи проти скасування пільг ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Серед учасників акції присутні представники різних регіонів України, прапори політичних партій і громадських організацій відсутні.

9 вересня Верховна Рада прийняла законопроект № 9127 у першому читанні, що призвело до масових акцій протесту під будівлею парламенту.

Законопроект № 9127 передбачає внесення змін до 17 діючих законів. При цьому зміни лише до чотирьох законів мають відношення до предмету законопроекту - забезпечення виконання судових рішень.