Єдиний підводний човен Україна вперше занурилася на глибину 14 метрів

04 серпня 09:06

Субмарина занурилася на перископну глибину (14 метрів), після чого виплила на поверхню на ходу. Виконання цих завдань є одним з найбільш складних етапів ходових випробувань.

 

У рамках ходових випробувань підводний човен ВМС НД Україна "Запоріжжя" вперше занурився на перископну глибину. Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони України.

Під час відпрацювання завдань вивіски і крену підводний човен "Запоріжжя" вперше здійснив занурення на перископну глибину. Підводний човен занурилася на глибину 14 метрів, після чого дала хід і випливла на поверхню на ходу.

"Виконання цих завдань є одним з найбільш складних етапів ходових випробувань, тому разом з представниками промисловості ми ретельно до них готувалися. Ретельно перевірялися розрахунки, було виконано комплекс заходів щодо забезпечення безпеки підводників. Екіпаж з честю впорався з цим відповідальним завданням, випробування на перископну глибину пройшло успішно", - заявив голова приймальної комісії, начальник штабу Центру морських операцій ВМС ЗС України капітан 1 рангу Роман Гладкий.

Як повідомлялося, з 25 квітня 2012 єдиний український підводний човен "Запоріжжя" виконав кілька ходових випробувань.

Дизель-електричний підводний човен до складу українських ВМС увійшов у 1997 році в результаті поділу Чорноморського флоту колишнього СРСР і є єдиною українською субмариною. !zn

Читайте також:

Єдиний в Україні підводний човен візьмуть на озброєння в кінці року

Український підводний човен здійснив перше за 20 років занурення

Керівництво Саламатіна привело «Укроборонпром» до збитків на сотні мільйонів гривень