Дві учасниці Pussy Riot втікли з Росії

26 серпня 11:02

У Росії залишається ще мінімум 12 учасниць Pussy Riot, стверджують дівчата. Дві вирушили вербувати іноземних феміністок для підготовки нових акцій.

 

Дві учасниці панк-групи Pussy Riot залишили Росію через побоювання у власній безпеці.

«Наші дві учасниці в зв'язку з розшуком успішно залишили межі країни. Набирають іноземних феміністок для підготовки нових акцій», - повідомили Pussy Riot в своєму мікроблозі в Twitter.

«Поспішаємо розчарувати кремлівських гадів: 2 жінки залишили країну через небезпеку, але в Росії залишається ще мінімум 12 учасниць Pussy Riot», - йдеться в повідомленні.

В кінці лютого п'ять дівчат прийшли до Храму Христа Спасителя в Москві. Одягнувши маски, вони заспівали біля вівтаря пісню "Богородиця, Путіна прожени". Відеоролик з виступом був викладений в інтернет і викликав великий суспільний резонанс. Незабаром поліція заарештувала трьох учасниць акції - 22 річну Надію Толоконнікову, 24-річну Марію Альохіну і 29-річну Катерину Самуцевіч.

17 серпня три учасниці панк-групи Pussy Riot були засуджені судом до двох років колонії загального режиму, оскільки «дії Толоконнікової, Альохіної та Самуцевіч порушують конституційні підвалини держави». Правоохоронні органи РФ також ведуть розшук вокалісток Pussy Riot, що залишаються на свободі !zn

Читайте також:

Pussy Riot засудили акцію FEMEN зі спилювання хреста

Опубліковано вирок учасницям Pussy Riot: Відкрито висловили неповагу до християнського світу

Активістка Pussy Riot розповіла, що з ними зробили після вироку: заламування рук і спецконвой з собаками

FEMEN мають намір вирушити до Росії на «Крестоповал»