Друга група евакуйованих із Сирії українців прибула до Києва

01 серпня 18:18

З 199 осіб, які прибули до «Борисполя» з Сирії, 177 - громадяни України, 15 - громадяни Польщі, 7 - громадяни Сирії, члени змішаних сімей. Всього після загострення ситуації в Сирії з цієї країни евакуйовано 239 громадян України.

 

Український літак Іл-76, на борту якого знаходилося 199 людей, яких було евакуйовано із Сирії, о 20.22 приземлився в аеропорту "Бориспіль".
Як повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров, з них 177 - громадяни України, 15 - громадяни Польщі, 7 - громадяни Сирії, члени змішаних сімей.
Літак вилетів із сирійського аеропорту Алеппо, взявши на борт 138 громадян України і 15 громадян Польщі. На шляху проходження була проведена посадка в Дамаску, де на борт повітряного судна сіли інші пасажири.
Міністерство закордонних справ Польщі вже передало подяку МЗС України за допомогу в евакуації громадян Польщі з Сирії.
Дипломат зазначив, що перша група евакуйованих із Сирії українців прибула 26 липня двома рейсами. Тоді на батьківщину повернулися 62 українці. Таким чином, всього після загострення ситуації в Сирії з цієї країни евакуйовано 239 громадян України.
За словами Дикусарова, український МЗС буде максимально сприяти тим громадянам України в Сирії, які побажають найближчим часом повернутися на батьківщину. У Сирії залишилося близько 5000 українців. !zn
Читайте також: