Доступ іноземцям в українські в'язниці ускладнили через проповідників, - пенітенціарна служба

29 травня 12:17

Новий порядок відвідування установ системи виконання покарань представниками релігійних, громадських організацій та іноземними громадянами не обмежує права цих осіб на такі відвідування, запевняють у Держпенітенціарній службі.

 

Питання впорядкування відвідувань в'язниць іноземними громадянами виникло у зв'язку зі збільшенням кількості звернень релігійних організацій, а також окремих місіонерів-іноземців з проханням про допуск на територію для проведення душпастирської роботи із засудженими.

Про це заявила Державна пенітенціарна служба, коментуючи новий порядок відвідування установ ДПтСУ представниками громадських та релігійних організацій і окремими особами - іноземними громадянами.

Державна пенітенціарна служба запевняє, що новий порядок відвідування установ системи виконання покарань представниками релігійних, громадських організації та іноземними громадянами не обмежує за змістом та обсягом права цих осіб на такі відвідування.

Читайте: Пенітенціарна служба затвердила новий порядок відвідування Тимошенко

«Державна пенітенціарна служба звертає увагу, що ... порядок не звужує ані за змістом, ані за обсягом, право на відвідування установ виконання покарань та слідчих ізоляторів представниками громадських, релігійних організацій та окремими особами, які є іноземними громадянами, у тому числі представниками офіційних міжнародних делегацій», - сказано в повідомленні.

При цьому в службі заявили, що питання впорядкування відвідувань установ зазначеними категоріями осіб виникло «у зв'язку зі значним збільшенням кількості звернень як українських, так і іноземних та міжнародних релігійних організацій, а також окремих місіонерів-іноземців з проханням про допуск на територію установ виконання покарань для проведення душпастирської роботи із засудженими".

Зокрема, за даними ДПтС тільки протягом 2011 року в установи відомства було організовано 109 візитів 170 представників релігійних організацій з 17 країн, а в нинішньому році - вже 38 візитів 64 представників з 15 країн.

У той же час у повідомленні наголошується, що нововведення стосуються лише представників громадських та релігійних організацій, до складу яких можуть входити іноземці, а також окремих місіонерів-волонтерів у тому числі іноземних держав.

Як повідомлялося, 28 травня Пенітенціарна служба затвердила новий порядок відвідування установ, що належать до сфери її управління, представниками громадських, релігійних організацій та іноземцями.

Тепер вони повинні подавати письмове звернення до установи виконання покарань або територіального органу Пенітенціарної служби не менш ніж за 20 діб до дня, на який заплановано візит.

Нагадаємо, у квітні-травні екс-прем'єра Юлію Тимошенко, яка відбуває покарання у Качанівській колонії, неодноразово відвідували представники міжнародних організацій, а також дипломатичних місій. !zn

Читайте також:

До Тимошенко в лікарню приїхав віце-президент Європарламенту

Азаров розповів полякам, що українці вважають правомірним засудження Тимошенко

Лікуванням Тимошенко займеться головлікар берлінської клініки «Шаріте»

Європарламент закликав Україну негайно звільнити політв'язнів