Донецьким комунальникам дозволили зламувати двері квартир із 2500 грн. боргу

30 серпня 06:46

Представники комунальних служб Донецька, посилаючись на Закон «Про виконавче провадження», вирішили зламувати двері боржникам, які не пускають виконавців до квартири.

 

Про це повідомив директор КП «Донецькміськтепломережа» Віктор Рогачов.

«Тому наступний візит до боржників, які не впустили наших працівників, буде з фахівцем із демонтажу дверей. Витрати на нові замки також ляжуть на плечі боржника. Слід зазначити, що всі заходи проводяться в рамках Закону України «Про виконавче провадження», - сказав він.

За останні два місяці працівники «Донецькміськтепломережі» провели 30 рейдів, відвідали 329 квартир, мешканці яких не оплачують послуги «Міськтепломережі». У результаті у 44 донецьких сімей накладено арешт на все майно, а також описано та арештовано 23 одиниці побутової техніки.

«Частина арештованого майна зберігається у нас, частина - у виконавчій службі. Коли донеччани погасять борг, вони зможуть забрати своє майно», - повідомила «Сегодня» заступник директора зі збуту ККП «Донецькміськтепломережа» Людмила Нешкова. Вона також зазначила, що на жорсткі заходи комунальники йдуть, якщо борг за тепло перевищує 2,5 тисячі гривень.

Вадим Букрєєв, експерт компанії «Юргранта» стверджує, для того, аби держвиконавець увійшов до чужого будинку, за законом як мінімум має бути відкрито виконавче провадження.

«Виконавець повинен надіслати на адресу боржника постанову про відкриття такого провадження. Людина повинна під підпис підтвердити, що лист отримала. У цьому випадку держвиконавець може вимагати допуску до квартири. Але якщо у нього немає постанови суду, де зазначено право проникнути до житлового приміщення, боржник має право не пускати чиновників до свого будинку і перешкоджати виселенню. Але якщо така постанова суду є - дії держвиконавця законні», - зазначає Букрєєв.

Раніше ZN.UA писало про те, що нещодавно прийнятий Закон «Про виконавче провадження» різко змінив відносини між боржником і кредитором на користь останнього.