Донецьких чорнобильців хочуть купити виплатою заборгованостей по пенсіях

11 грудня 13:35

У Донецьку голодуючим чорнобильцям місцева влада пропонує згорнути акцію протесту в обмін на повну компенсацію відсутніх пенсійних виплат за листопад-грудень поточного року.

 

Як повідомив агентству УНІАН один з членів ініціативної групи протестуючих чорнобильців Володимир Сумароков, сьогодні до них в наметове містечко (після 11:00) приїхав заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Фомін з пропозицією погасити борг з пенсій за два місяці - листопад і грудень.

«Він запропонував згорнути акцію, а натомість керівники акції й учасники голодування одержать недоотримані пенсійні виплати за листопад і грудень 2011 року», - сказав чорнобилець.

За його словами, «ми пропонуємо інший варіант: якщо держава не спроможна виплачувати пенсії, нехай обласна рада на сесії ухвалює рішення і нехай пенсії, визначені рішенням суду, виплачують з обласного бюджету. А як вони з Києвом ці питання узгоджуватимуть, нам байдуже. Але виплати для всіх, а не окремим людям. Або всім, або нікому».

В.Сумароков пояснив, що в акції «у нас крім тих, хто оголосив голодування була група підтримки, яка щодня приходила, вони за станом здоров'я чи з інших причин не брали участі в голодуванні, але з нами стояли, і ми їх залишити не можемо. Наша позиція така».

За словами чорнобильця, В.Фомін пропонує компенсації близько 100 учасникам акції, і поки що виплати за листопад-грудень.

«Вони хочуть, аби було прийнято рішення зараз, а ми говоримо, що нам квапитися нема чого», - заявив В.Сумароков, відзначивши, що переговори ще не закінчені.