Донецька міліція тероризує чорнобильців-мітингувальників

11 грудня 16:33

У Донецьку чорнобильці, що протестуюють біля будівлі регіонального управління Пенсійного фонду, заявляють, що їх тероризує міліція.

 

Про це сказав агентству УНІАН один з членів ініціативної групи мітингувальників чорнобильців Володимир Сумароков.

За його словами, «вчора весь день співробітники міліції нас тероризували: просили, щоб ми написали пояснювальні, що кожен з нас ображав працівників управління Пенсійного фонду».

«Виконуючий обов'язки начальника управління Пенсійного фонду України в Донецькій області написав заяву на ім'я начальника міліції про те, що ми ображали працівників Пенсійного фонду, які виходять з будівлі кожні дві години і роз'яснюють наше щастя: що 100 рублів набагато краще отримувати, чим 1000 рублів, - пояснив "чорнобилець". - І працівники міліції проводили слідчі дії».

В. Сумароков зазначив, що в п'ятницю, 9 грудня, в наметовому містечку перебувало близько 300-400 осіб, які говорили про працівників Пенсійного фонду «все, що думали, тут приховувати нічого».

«Але найголовніше - ми просили: навіщо ви знущаєтеся над нами. Якщо ви працівники Пенсійного фонду, то приймайте людей в приміщенні, в кабінетах фонду, не ходіть серед нас, не підбурюйте людей. А вони ображаються», - сказав В.Сумароков.

За його словами, співробітники міліції пообіцяли «по кожному протоколу порушити або адміністративну, або якусь справу, і накласти мінімальний штраф 170 грн», але учасники акції відмовилися підписувати протоколи.

«Ми відмовилися підписувати і на цьому розійшлися. А наш член ініціативної групи Олександр Пучков їм написав заяву, що ніхто нікого не ображав», - додав В.Сумароков.

Він також повідомив, що минула ніч в наметовому містечку пройшла спокійно, а «сьогодні ніхто поки не приходив».