Доктор Албан і фестиваль борщу: Як святкують в Україні День Незалежності

24 серпня 10:44

У містах України 20-тий ювілей Незалежності України святкують не так грандіозно, як у столиці, проте в кожному - по-своєму колоритно.

 

Донецьк

У Донецьку основні гуляння відбуваються на площі Леніна й в парку ім. Щербакова. О 10:00 в парку розпочався фестиваль «Коло друзів», відкрита виставка «Барви Донецької області».О 18:00 тут починається концерт «Донецька троянда», за годину - танцювально-розважальна програма «УкрДанс».Також гостей очікують шоу «Два з половиною кума». На площі Леніна відбудеться фольклорна програма «Калина-2011», «Козачий двір», концерт «МузКласс».

Львів

Львів почав святкувати День Незалежності ще 20 серпня, але наймасштабніші заходи заплановано саме на 24 серпня.10:00 - на Кафедральній площі відкрився перший львівський фестиваль квіткової композиції «Leo Flower 2011».У цей же час на Проспекті Свободи відбулося дитяче свято до дня Незалежності: зоряна естафета, спортивна гра, майстер-класи. О 11:30 тут стартувала «Зоряна естафета» (15 етапів політичними подіями української державності з фінішем на площі перед пам'ятником Шевченка), а з 14:00 до 17:00 відбудуться показові змагання зі стрітболу.12:00 - у Парку культури та відпочинку імені Хмельницького - молодіжний фестиваль графіті.15:00 - на Проспекті Свободи - акафіст до Пресвятої Богородиці. Спільна молитва за Україну представників християнської конфесії, концерт чоловічої хорової капели «Дударик» та Наталії Половинки.16:00 - DJ-парад до Дня Незалежності в Парку культури та відпочинку імені Хмельницького за участю топ-DJ України - Buy One Get One Free, Ira Champion і Mr. Sunny.

16:00 - починається святковий концерт на площі Ринок до Дня Незалежності за участю Оксани Мухи та вокальної формації Орфей і Піккардійська терція. Крім того, привітати львів'ян зі святом приїхав відомий німецький оркестр «Blasorchester Schott Jena». Родзинка оркестру - комплект музичних інструментів зі скла авторської роботи.О 19:30 на площі Ринок святкова - програма від «Скрябіна» з оркестром Національного драматичного театру імені Заньковецької.

Одеса

В Одесі на День Незалежності на Потьомкінських сходах розгорнуть 20-метровий прапор України, а на Театральній площі заспіває гурт «С.К.А.Й.».На честь свята на Приморському бульварі відбудеться «Фестиваль вишиванок» - з ярмарком, майстер-класами, конкурсом на швидкісне поїдання вареників, конкурсом української пісні та боді-артом.Очікують, що одесити встановлять своєрідний рекорд - на сходинках Потьомкінських сходів вишикується 500 осіб у вишиванках.У програму фестивалю входить акція «Патруль незалежності», її учасники спеціальними жовто-синіми жезлами «зупинятимуть» автомобілі на перехресті й прикрашатимуть їх святковою символікою.

Крим

У Севастополі, Сімферополі та Керчі, на кораблях і в частинах українського флоту урочисто піднято військово-морський прапор. На судах організовано день відкритих дверей, і всі охочі можуть піднятися на корабельну палубу.У Севастополі в еко-парку «Лукомор'є» відбувається фестиваль українського борщу. Варять його, за планами організаторів, моряки російського флоту, подають традиційно - з чорним хлібом і салом. Моряки українського флоту у відповідь представляють щі з пампушками.

Увечері на площі Нахімова відбудеться святковий концерт за участю оркестру Академії ВМС імені Нахімова.О 22:00 в трьох кримських містах - Севастополі, Сімферополі та Керчі - святковий феєрверк завершить концертну програму.

Харків

У Харкові на площі Свободи відбудеться великий концерт, в якому візьмуть участь Доктор Албан (Dr. Alban) і Софі Елліс Бекстер (Sophie Ellis Bextor), а також Світлана Лобода, Нані Брегвадзе, Микола Гнатюк, Роксана Бабаян, групи «Дискотека Авария», «Чай вдвоем» і «Пісняри».Дніпропетровськ

У Дніпропетровську на Фестивальному причалі заспіває Наталя Могилевська й учасники "Фабрики зірок».У парку імені Шевченка вранці виступали фольклорні колективи, а о 14:00 - триразові чемпіони світу в стилі хіп-хоп, танцюристи клубу «Трансденс».Вінниця

У Вінниці спечуть найбільший коровай в Україні. Він важить півтори тонни і займає площу в 4 квадратних метри. Рекорд зафіксують представники Книги рекордів України.

.