Добкін обмежив вивіз зерна з Харківської області

16 серпня 09:22

Із Харківської області обмежать вивезення продовольчого зерна, поки там не буде створено запас для виробництва соціальних сортів хліба. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

 

"Вивіз зерна слід обмежити по максимуму, поки в області не буде створено запас зерна до серпня наступного року для виробництва соціальних сортів хліба", - заявив М. Добкін.

Як повідомив губернатор, 16 серпня область на 50% виконала завдання регіонального контракту на створення запасу продовольчого зерна на соціальні сорти хліба.

"Очікували, що контракт уже буде виконано. Але, з незрозумілих мені причин, п'ять районів області не здали за контрактом нічого. Я сподіваюся, що до того часу, коли підписуватимуть меморандум з пекарями про виробництво соціальних сортів хліба, контракт виконаємо. А якщо і далі таке буде ставлення до заготівлі пшениці для соціального хліба, то я зроблю оргвисновки», - заявив М.Добкін.

Нагадаємо: в липні - першому місяці 2011/12 маркетингового року - експорт зерна з України становив усього близько 380 тис. тонн. Це майже в чотири рази менше, ніж за аналогічний період минулого року.