До Севастополя зайде американський ракетний крейсер

25 сiчня 13:35

Порти Севастополя та Одеси з неофіційним візитом відвідає ракетний крейсер ВМС США Vella Gulf. Цей корабель входив до американського угруповання, що супроводжувало захоплене сомалійськими піратами судно «Фаїна» з вантажем української зброї.

 

У період з 26 січня по 1 лютого порти Севастополя та Одеси з неофіційним візитом відвідає корабель ВМС США Vella Gulf, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Як очікується, у Севастополі на кораблях Vella Gulf і «Гетьман Сагайдачний» українські й американські моряки візьмуть участь у декількох спільних тактичних заняттях і тренуваннях з протидії піратству на морі.

Передбачені також спільні тренування у морі з залученням кораблів та авіації ВМС ЗС України.

Програма візиту передбачає також проведення на борту корабля «Vella Gulf» брифінгу для головних старшин ВМС ЗС України, відвідування американського корабля курсантами Військово-морського коледжу старшинського складу Академії ВМС імені Нахімова та вихованцями Військово-морського ліцею.

В окремі дні Vella Gulf з екскурсіями зможуть відвідати жителі Севастополя.

Нагадаємо, що судно «Фаїна» було захоплено сомалійськими піратами 25 вересня 2008 року. Згідно з інформацією Держдепартаменту США, на борту судна мали знаходитись: 33 танки «Т-72» із запчастинами, 42 зенітні кулеметні установки «ЗПУ-4». Екіпаж «Фаїни» складався з 21 людини, т.ч. 17 українців, трьох росіян і латиша. Після тривалих перемовин, 5 лютого 2009 року пірати звільнили судно за викуп у 3,2 мільйона доларів.

Vella Gulf входив до групи американських кораблів, що супроводжували «Фаїну».

Як повідомлялося, США вивчали можливість застосування сили до піратів, які захопили «Фаїну», у разі спроб вивантаження військового вантажу в Сомалі. !zn

Читайте також

У Севастополі побудують льодовий палац за 36 млн грн

Жителя Севастополя судитимуть за парасольку Партії регіонів

У Севастополі з пам'ятника маленького Леніна зробили зайця