До Євро-2012 в Києві бездомних собак планується «заховати» в новому притулку для тварин

11 квiтня 18:05

Безпритульних собак планують відловити і розмістити в новому притулку для тварин, який побудують біля Бортницької станції аерації. На першому етапі там поставлять вольєри і кілька малих архітектурних споруд: одну - для людей, які там будуть доглядати за тваринами, іншу - для кормів для тварин.

 

У Києві до початку Євро-2012 безпритульних собак, перш за все тих, які перебувають у 1,5-кілометровій зоні НСК "Олімпійський", планують відловити і розмістити в новому притулку для тварин, який побудують біля Бортницької станції аерації.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак під час відкриття нового приміщення для післяопераційної перетримки безпритульних тварин на території ветеринарної лікарні КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини».

"До Євро ми хочемо розпочати вже утримувати у притулку частину собак. Щоб ні в кого не з'явилося бажання в тому місці, де буде 1,5-кілометрова зона, собак вбивати, ми повинні забрати їх звідти живими і сховати. Ми створимо для цього всі умови, щоб забрати собак, щоб вони нікому не заважали для проведення Євро. Але будівництво притулку вимагає десь рік. Ми до Євро зробимо відкриті вольєри і створимо елементарні умови для їх (собак) життя", - сказав Мазурчак.

Таким чином, на першому етапі там розмістять вольєри і кілька малих архітектурних споруд: одну - для людей, які там будуть доглядати за тваринами, іншу - для кормів для тварин.

Капітальне ж будівництво притулку, за словами першого заступника голови КМДА, розпочнеться вже з осені. Заклад буде розрахований на 1,5 тис. собак.

"Важко сказати, скільки буде коштувати цей проект. Поки роботи будуть виконуватися на гроші пожертвувань, і є вже фонди, які готові нам допомагати. На цей рік у нас виділено 1 млн грн на ці роботи. Ми розраховуємо, що вже цього мільйона і тих коштів, які будуть надавати, буде достатньо, щоб розгорнути роботи в цьому році", - сказав Мазурчак щодо обсягів фінансування проекту. За його даними, в цілому будівництво такого притулку коштує десь 5-7 млн ​​грн.

5 квітня Київради виділила земельну ділянку площею 2,65 га на вулиці Автопаркова в Дарницькому районі для будівництва та обслуговування Центру захисту тварин.

Земля передана КП «Притулок для тварин» у постійне користування. У рішенні наголошується, що земельна ділянка вільна від капітальної забудови, має одиничні зелені насадження. !zn

Читайте також:

Через масове знищення бродячих тварин України може опинитися в центрі міжнародного скандалу


Міністр екології закликав мерів оголосити мораторій на знищення бездомних собак

У Києві до Євро-2012 масово знищують безпритульних тварин

Останнє європейське попередження