До Євро-2012 Київ очистять від кіосків «Преса»

14 липня 12:39

У Києві масово демонтують місця продажу газет і журналів. КМДА вже прибрала з вулиці 14 кіосків «Преса».

 

Дане розпорядження КМДА підготувала у зв'язку з підготовкою до Євро-2012, відзначили в асоціації розповсюджувачів преси України.

Згідно з постановою, знищити повинні незаконні кіоски, встановлені нещодавно в 1,5 кілометровій зоні футбольного чемпіонату, а також поблизу метро і пам'ятників. В асоціації стверджують, що кіоски з газетами не підпадають під ці ознаки, однак КМДА внесла їх до списку на першочерговий демонтаж.

«Це викликало подив, нерозуміння, обурення киян, адже кіоски «Преса», які встановлювалися протягом 80-ти років і на підставі чинного на той час законодавства, могли б сприяти проведенню Євро-2012 шляхом реалізації учасникам футбольного чемпіонату і гостям столиці преси, сувенірної продукції», - повідомляє асоціація.

Найближчим часом влада Києва планує демонтувати кіоски на вул. Грушевського, Інститутській, Прорізній, Пушкінській, Червоноармійській, Саксаганського та бульварі Лесі Українки. Також точки продажу преси приберуть зі станції метро «Олімпійська» та Європейської площі.

На думку асоціації розповсюджувачів преси, демонтаж газетних кіосків є грубим порушенням вимог постанови Верховної Ради, згідно з якою заборонено «знесення існуючих кіосків з продажу друкованих ЗМІ».