«Дніпропетровських підривників» шукають більше 700 силовиків

04 травня 09:09

Для пошуків причетних до вибухів у Дніпропетровську були направлені 140 слідчих і 593 оперативних працівника підрозділів МВС. На маршрути патрулювання щодня виходить 521 піший наряд, у тому числі 18 зі службово-розшуковими собаками, кінна міліція і 180 автопатрулів.

 

До заходів зі встановлення та затримання причетних до вибухів у Дніпропетровську залучено майже 140 слідчих і 593 оперативних працівника органів і підрозділів МВС. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

За його словами, з метою збереження стабільності в Дніпропетровській області, в обласному центрі щодня патрулюють вулиці понад 1,5 тис. працівників міліції, військовослужбовців внутрішніх військ МВС України, курсантів відомчих навчальних закладів та членів громадських формувань. Зокрема, як зазначив міністр, на маршрути патрулювання щодня виходить 521 піший наряд, у тому числі 18 зі службово-розшуковими собаками, кінна міліція і 180 автопатрулів.

«Таким чином, забезпечено повне перекриття вулиць та інших громадських місць обласного центру», - сказав він.

Він також повідомив, що протягом декількох днів, що минули після вибухів, в Дніпропетровську міліціонерами було опитано майже 2,5 тис. громадян, які могли бути свідками вибухів, або якимось іншим чином привернули увагу правоохоронців.

Теракти в Дніпропетровську. Протягом години в центрі міста прогриміла серія вибухів (ФОТО, ВІДЕО)

Також були перевірені понад 1,5 тис. осіб без певного місця проживання, місця зберігання побутових відходів, 35 одиниць залишеного без нагляду автотранспорту.

Паралельно, як зазначив міністр, міліція відвідала житла майже 2 тис. громадян, перевірені склади, де зберігаються вибухові матеріали, місця проведення вибухових робіт, автотранспорт, залучений до перевезення вибухівки, і громадян, допущених до робіт з вибуховими матеріалами.

«Комісіями за участю працівників органів внутрішніх справ була здійснена інвентаризація вибухових матеріалів. Порушень в цій сфері не виявлено», - сказав він.

Як повідомлялося, в результаті вибухів у Дніпропетровську 27 квітня постраждали 27 людей, 25 з них госпіталізовані.

Перший вибух стався на трамвайній зупинці на проспекті Карла Маркса у центрі міста об 11:50. За даними МНС, 13 людей отримали поранення. Постраждалих з травмами різного ступеня тяжкості було госпіталізовано в лікарню. Вибухова хвиля вибила скло трамвая і легкового автомобіля, який був припаркований поряд. О 12:20 біля кінотеатру «Родина» стався другий вибух: невідомий предмет розірвався в урні для сміття. За попередньою інформацією, поранення отримали 11 осіб, з них 9 дітей.

Незабаром неподалік від парку Глоби пролунав третій вибух. За інформацією правоохоронців постраждала жінка. Її госпіталізували з пораненням руки.

Після вибухів у Дніпропетровську у центрі міста відключився мобільний зв'язок. Можливо, базові станції в цьому районі перевантажено через високе число дзвінків - люди телефонують своїм рідним і друзям, щоб з'ясувати чи все з ними гаразд. Також за однією з версій, зв'язок було відключено силовиками, щоб запобігти надсиланню сигналу на можливі вибухові пристрої.

Прокурор Дніпропетровської області порушив кримінальну справу у зв'язку з вибухами у Дніпропетровську за ч.2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)

29 квітня Служба безпеки України склала фотороботи трьох розшукуваних за підозрою у вибухах в Дніпропетровську. !zn

Читайте також:

У Дніпропетровську були закладені саморобні вибухові пристрої фугасної дії


МВС не змогло визначити мотиви теракту в Дніпропетровську

Влада обіцяє 2 млн грн за «будь-яку інформацію» про вибухи в Дніпропетровську

Версій теракту в Дніпропетровську все менше, але основна поки не визначена

В СБУ пояснили, хто і навіщо міг влаштувати теракт в Дніпропетровську