Дніпропетровські терористи висували вимоги «нефінансового характеру»

05 травня 09:59

За однією з версій СБУ, за терактом в Дніпропетровську можуть стояти скривджені екс-співробітники міліції, які сподіваються на звільнення в нинішньому керівництві МВС, якщо злочин не розкриють.

 

Після вибухів у Дніпропетровську 27 квітня якимись людьми були висунуті вимоги «нефінансового характеру». Про це повідомляє «Комсомольская правда в Украине» з посиланням на анонімне джерело в СБУ.

"Вимоги висувалися. Але не фінансового характеру, і ще незрозуміло, самими «бомбістами» або ж іншими людьми, які намагаються використати ситуацію на свою користь. Текст звернення поки афішувати не можна - йде робота", - сказало джерело.

За його словами, до кінця незрозуміла мета, яку переслідували терористи. «Можливо, хтось таким чином зводить особисті рахунки з керівництвом силових відомств Дніпропетровської області. Адже зрозуміло, якщо злочин не розкриють - будуть звільнення... Не можна виключати, що за цим стоїть хтось із ображених екс-правоохоронців», - припустив анонімний співробітник СБУ.

У той же час він відзначив, що версія про те, що до даних вибухів причетні члени якої екстремістської організації, не знайшла підтвердження. «Бомби виготовили з того, що можна купити в будь-якому господарському магазині, за рецептом з інтернету», - повідомило джерело.

У лікарнях залишаються 10 постраждалих від вибухів у Дніпропетровську

Як повідомлялося, 27 квітня 2012 року вдень у Дніпропетровську протягом 1,5 години прогриміло чотири вибухи. Постраждали 30 людей, 26 з них були госпіталізовані. Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою Дніпропетровської області за ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Служба безпеки України склала фотороботи трьох розшукуваних за підозрою у вибухах в Дніпропетровську.

Влада обіцяє 2 млн грн за будь-яку інформацію про організацію теракту.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 4 травня, закінчився тижневий термін, який президент Віктор Янукович дав на упіймання терористів. !zn

Читайте також:

МВС не змогло визначити мотиви теракту в Дніпропетровську

Силовики не знайшли зв'язку між терактом в Дніпропетровську і проведенням Євро-2012

«Дніпропетровських підривників» шукають більше 700 силовиків


У Дніпропетровську були закладені саморобні вибухові пристрої фугасної дії