Для тестування випускників цьогоріч не вистачає 22 млн грн

02 квiтня 15:16

Проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 330 тис. випускників цього року профінансовано на рівні минулого року, коли на тестування зареєструвалося всього 258 тис. учнів.

 

Недофінансування Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) при проведенні тестування в 2012 році становить 22 млн грн, повідомила директор центру Ірина Зайцева.

"У нас досить велике недофінансування. На сьогоднішній день нам не вистачає для нормального проведення зовнішнього незалежного оцінювання близько 22 млн грн", - сказала вона на прес-конференції в Києві у понеділок, 2 квітня.

За словами директора центру, відповідні листи УЦОЯО направив до Кабінету міністрів України, а також особисто прем'єр-міністру Миколі Азарову.

Водночас, Зайцева висловила сподівання, що "це питання буде вирішено позитивно". "Спочатку ми були профінансовані на рівні минулого року. А в минулому році було значно менше учасників", - сказала вона.

Зайцева також зазначила, що в 2011 році на проходження зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалося майже 258 тис. абітурієнтів, а в нинішньому році - майже 330 тис.

Директор УЦОЯО спрогнозувала, що якщо недофінансування збережеться, то виникнуть проблеми, коли прийде час розраховуватися з тими, хто працює на пунктах тестування.

Як повідомлялося, запис на ЗНО проводився з 1 січня до 20 лютого 2012 року. !zn

Читайте також:

Вища освіта в Україні: куди йдемо?


Зовнішнє тестування-2012 буде складатися з 9 предметів


Табачник підвищив прохідний бал при вступі до вузів

Абітурієнти зможуть скласти тести лише з чотирьох предметів

Мін'юст затвердив правила вступної кампанії-2012