Для польоту на чолі зграї журавлів Путіну видадуть білий халат, шолом і дзьоб

05 вересня 12:16

Щоб занесені до Червоної книги птиці визнали його ватажком зграї, російському президенту знадобиться екіпірування.

 

Для польоту на дельтаплані зі зграєю вирощених у неволі журавлів-стерхів Володимиру Путіну видадуть білий халат, шолом і дзьоб, розповів директор розташованого в Рязанській області Окського державного природного біосферного заповідника Юрій Маркін.

Він пояснив, що таке екіпірування знадобиться президенту, щоб занесені до Червоної книги птиці визнали його ватажком зграї.

«Відбувається таке явище - фіксація батьків з маленького віку. У даному випадку для журавлів батьком є чоловік у білому халаті. Не конкретну людину вони запам'ятовують, а білий халат з капюшоном, на дельтаплані - білий шолом. Спеціальний дзьоб, який тримають у вигляді голови. Ще один подразник - це звуки, контактні крики стерхів», - розповів Маркін.

- Путін полетить на південь на дельтаплані на чолі зграї журавлів

Орнітолог додав, що журавлів спеціально не готують до польоту з президентом.

Раніше стало відомо, що Путін спробує політати на дельтаплані в ролі вожака зграї вирощених у неволі стерхів. Уточнювалося, що російський президент проходив спеціальну підготовку до польотів на дельтаплані.

Путін, обраний на пост глави російської держави втретє у травні минулого року, регулярно здійснює резонансні вчинки. Зокрема, будучи прем'єром, Путін під час відвідування археологічного розкопу на місці давньогрецького міста Фанагорія занурився на дно Таманської затоки, звідки підняв дві амфори приблизно шостого століття нашої ери.

У серпні 2010 року Путін взяв участь у гасінні лісових пожеж з борту протипожежного літака-амфібії Бе-200. !zn

Читайте також:

Путін полетить на південь на дельтаплані на чолі зграї журавлів

У Росії опозиціонери презентували доповідь про розкішне життя Путіна: 20 палаців, 43 літаки та 4 яхти

Путін визнав, що Росія готувалася до війни з Грузією за рік до її початку

Путін замахнувся на священика, який намагався поцілувати його руку (відео)