Дікусаров: Вперше за три роки в піратському полоні немає українців

08 листопада 11:36

Вперше за три останні роки у піратському полоні немає жодного громадянина України. Про це повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

 

За його словами минулого тижня сталася непересічна подія - 3 листопада було звільнено з піратського полону судно Blida. За словами Дікусарова, станом на сьогодні судно прямує до найближчого безпечного порту, стан здоров'я моряків задовільний.

«Чому це подія непересічна? Тому що сьогодні ми маємо ситуацію, коли в піратському полоні немає жодного громадянина України. Ми можемо це констатувати вперше за три роки», - підкреслив він.

О.Дікусаров підкреслив, що МЗС останнім часом активно працював щодо всіх суден, які були захоплені піратами в різних куточках світу. «Те, що сьогодні немає у піратському полоні жодного громадянина України - велика заслуга Міністерства закордонних справ, наших дипломатичних установ за кордоном», - додав він.

Також О.Дікусаров розповів, що в період з 2008 року було захоплено та здійснено напади на 40 суден, на борту яких перебували 187 громадян України.