Депутата парламенту Литви позбавили недоторканності за перевищення швидкості

10 травня 12:51

Три роки тому той самий депутат Віджюнас був оштрафований на 1500 літів і на три місяці позбавлений водійських прав за водіння у нетверезому стані.

 

Сейм Литви позбавив правової недоторканності представника правлячої фракції «Союз Вітчизни - Християнські демократи» Арвідаса Віджюнаса, який перевищив швидкість на 52 км на годину, повідомляє DELFI

За те, щоб дати попередню згоду на обмеження свободи парламентарія, проголосували 88 членів сейму, проти - 3, 5 - утрималися.

Встановлено, що Віджюнас, керуючи автомобілем Mercedes Benz E280, їхав зі швидкістю 122 км на годину і перевищив встановлену в цьому місці допустиму швидкість на 52 км.

За перевищення швидкості більш ніж на 50 кілометрів на годину передбачений штраф в розмірі від 1000 до 1500 літів (від 375 до 565 доларів) з позбавленням водійських прав на термін від 1 до 3 місяців, або адміністративний арешт на 7 діб з позбавленням водійських прав на 6 місяців .

Кілька тижнів тому Віджюнас розповсюдив повідомлення, в якому шкодував про скоєне. «4 грудня 2011 року пізно ввечері, повертаючись зі свого округу, я був неуважний, не помітив знаків, що обмежують швидкість, і значно її перевищив. Я дуже жалкую, що був неуважний», - писав Віджюнас.

Проте майже три роки тому той же Віджюнас був оштрафований на 1500 літів і на три місяці позбавлений водійських прав за водіння у нетверезому стані. !zn

Читайте також:

Гілларі Клінтон привітала литовців з успіхами всупереч «радянській окупації»


У Литві скасували термін давності для злочинів радянського режиму


Литва хоче ввести євро в 2014 році

Міністр економіки Литви через скандал подав у відставку