ДАІ закликала водіїв включеними фарами своїх авто вшанувати пам'ять жертв ДТП

17 листопада 14:24

Мета акції - привернути увагу до жахливих масштабів смертності і травм на дорогах і потенційного ризику всіх учасників дорожнього руху.

 

Щорічно в Україні, як і в усьому світі, в третю неділю листопада проводяться заходи до Всесвітнього дня пам'яті жертв ДТП. Сьогодні, 18 листопада, ДАІ України закликала водіїв включити фари ближнього світла на своїх автомобілях і вшанувати таким чином пам'ять загиблих на дорогах.

«Державтоінспекція України звертається до всіх водіїв, 18 листопада, в День пам'яті жертв ДТП, в знак солідарності і підтримки включити ближнє світло фар на автомобілі, тим самим вшанувавши пам'ять загиблих у ДТП», - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

У ДАІ нагадали, що вперше вшанувати пам'ять жертв дорожніх аварій запропонували представники британського благодійного фонду допомоги жертвам ДТП «Road Peace» - ще в 1993 році.

Через 12 років, у 2005 році Генеральна Асамблея ООН у своїй Резолюції від 25 жовтня закликала всіх країн-членів у всьому світі визнати Всесвітній день пам'яті жертв ДТП і відзначати його в третю неділю листопада.

Цілі акції, крім основної, - привернути увагу до жахливих масштабах смертності на дорогах і травм і до потенційного ризику всіх учасників дорожнього руху.

Таке рішення було викликане стурбованістю урядів і міжнародних співтовариств щорічним зростанням у світі кількості дорожньо-транспортних пригод. Адже за даними ООН дорожні аварії є у ​​всьому світі другою причиною смерті серед молодих людей у ​​віці 15-29 років. В автопригодах щорічно гинуть більше 1,3 млн. осіб, ще 50 млн людей одержують травми або стають інвалідами. !zn

Читайте також:

У Чернівецькій області БТР врізався в маршрутку (ФОТО)

У Польщі в ДТП загинув один українець, ще двоє - в лікарні


Число жінок-водіїв у США вперше перевищило число чоловіків


Кортеж ДАІ з чиновниками в Криму мало не протаранив автомобіль, спровокувавши ДТП (відео)