ДАІ очистила головні магістралі країни від патрулів

04 липня 06:16

Українські траси державного значення, зокрема Одеська, залишилися практично без патрулів ДАІ. Такі спостереження автолюбителів підтверджують і в міліції.

 

Як повідомили у Київській обласній державтоінспекції, за розпорядженням керівництва патрулі перебазувалися у глибинку, пише газета «Сегодня».

«У зв'язку з тим, що подекуди збільшилася аварійність, наших співробітників переведено туди наводити лад. Проблемні райцентри - Білоцерківський, Києво-Святошинський та Бориспільський. Там вони займаються профілактикою порушень ПДР. На трасах державного значення, окрім стаціонарного посту, працює по одному екіпажу. Вони постійно в русі і з увімкненими мигалками. Якщо помічають порушення, то, звичайно, реагують. До кінця літа без особливої ​​потреби посилювати патрулі на Одеській трасі не будемо», - розповів начальник прес-служби УДАІ області Олександр Дармостук.

«Через нашу область на південь пролягає дві траси: Київ-Одеса та Стрий-Знам'янка. Остання більш вибоїста і небезпечна, тому основні сили було переведено з Одеської траси сюди», - уточнив керівник прес-служби черкаської облДАІ Володимир Ліщенко.

Рядові інспектори вважають, що дороги спорожніли через літні відпустки патрульних, а також через скорочення.

«Почалася велика чистка, і під ніж пішли низові співробітники», - розповів виданню командир одного з батальйонів. Цю думку поділяє і колишній заступник начальника столичного УДАІ.

«Замість того щоб урізати адміністративно-управлінський апарат і зменшити число начальників, обрали найпростіший шлях - зняли з траси інспекторів. Наскільки мені відомо, у кожній області вже скорочено по 50 і більше рядових даїшників, і це тільки квіточки. Людей викидають на пенсію, а потім будуть кричати караул, нікому дати жезл в руки», - розповів неназваний відставний офіцер міліції.