Чорнобильці почнуть голодування, якщо Янукович не виконає їхніх вимог (фото)

26 квiтня 11:48

Чорнобильці поставили ультиматум президенту, згідно з яким вони вимагають звільнити Азарова і Тігіпка, а також виступають проти скасування пільг для ліквідаторів. У разі невиконання їхньої вимоги, чорнобильці мають намір почати голодування. Термін ультиматуму закінчується 27 квітня о 12:00.

 

Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС з Донецької області, які сьогодні взяли участь у мітингу під Верховною Радою, заявили про готовність почати безстрокове голодування.

«У разі невиконання умов ультиматуму, прийнятого сьогодні на мітингу, ми почнемо нове безстрокове голодування», - сказали вони.

Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС та члени чорнобильських організацій вимагають від президента звільнити генерального прокурора Віктора Пшонку, голову Конституційного суду Василя Маляренка, прем'єр-міністра Миколу Азарова і віце-прем'єра Сергія Тігіпка. Текст ультиматуму перед мітингом зачитали з імпровізованої сцени, встановленої в Маріїнському парку столиці. Слід зазначити, що серед вимог чорнобильців також визнання невиплаченої їм пенсії державним боргом України.

Виповнюється 26 років від дня аварії на Чорнобильській АЕС

Також мітингувальники вимагають до завтра заслухати у Верховній Раді звіт про виконання вимог, висунутих ними під час голодування у 2011 році.

Термін ультиматуму визначено до 12:00 п'ятниці.

«У разі невиконання наших вимог ми вам не заздримо. У разі невиконання наших вимог свою посаду також має покинути глава держави Віктор Янукович», - заявили зі сцени чорнобильці.

Нагадаємо, сьогодні в Києві сотні чорнобильців прийшли на акцію протесту проти урізання соціальних виплат. !zn

Читайте також:

Сотні чорнобильців прийшли під стіни Ради протестувати проти урізання пенсій

Пільговики більше не зможуть відсудити в держави належні їм виплати в повному розмірі

Більше половини українців відчувають наслідки Чорнобильської катастрофи

Чорнобильцям дозволять самим обирати санаторії для лікування


Азаров і Тігіпко «сховали» в держбюджеті-2012 скасування пільг афганцям і чорнобильцям