Число сирійських біженців незабаром досягне 700 тисяч

27 вересня 09:19

За оцінками ООН, кількість біженців з Сирії до кінця 2012 року складе 700 тисяч осіб. В даний час близько 250 тисяч сирійців знайшли притулок на території Туреччини, Йорданії, Лівану та Іраку.

 

За прогнозами ООН, тривале зростання насильства в Сирії призведе до того, що число біженців з цієї країни до кінця 2012 року досягне 700 тисяч осіб. Про це заявив глава європейського бюро Верховного комісаріату ООН у справах біженців Даніель Ендрес.

В даний час близько 250 тисяч сирійців знайшли притулок на території Туреччини, Йорданії, Лівану та Іраку. В Європі найбільше число сирійських біженців приймають Німеччина і Швеція. Тільки у серпні Німеччина прийняла 890 біженців. У той же час інші європейські країни не настільки гостинні. Даніель Ендрес, зокрема, висловив стурбованість спробами Греції перекрити кордон з Туреччиною.

Глава європейського бюро Верховного комісаріату ООН у справах біженців скептично поставився до пропозиції Франції створити у Сирії зони безпеки для цивільного населення. На думку Ендерса, це поки нереалізовано, оскільки безпека мирного населення Сирії не забезпечується ні Радою Безпеки ООН, ні сирійським урядом.

Протистояння лояльних Асаду сил і повстанців у Сирії триває з весни 2011 року. За оцінками правозахисників, за цей час у Сирії загинули не менше 20 тисяч осіб. !zn

Читайте також:

Захід допоможе Сирії тільки після розриву відносин Дамаска з Іраном

Війська Асада почали зачистку Дамаска від повстанців: в сирійській столиці знову спалахнули кровопролитні бої

Сирійські повстанці збили два урядових МіГа (ВІДЕО)

Сирійські повстанці захопили ракети урядових військ (ВІДЕО)