Число поранених в результаті стрілянини в кінотеатрі в США зросла до 59 людей

20 липня 19:30

 

Число поранених у результаті стрілянини в кінотеатрі в американському штаті Колорадо, за останніми даними, склало 59 людей, число загиблих не змінилося, повідомив начальник місцевої поліції Ден Оутс.

Раніше повідомлялося про 12 загиблих і близько 50 поранених, серед яких були жінки і діти.

Трагедія сталася в ніч на 20 липня в кінотеатрі Century 16 Movie в Аврорі, передмісті Денвера. Незабаром після початку прем'єри нового фільму про Бетмена "Темний Лицар: Відродження легенди" зловмисник у протигазі увійшов до кінозалу через запасний вихід, розкрив ємність, що містить сльозогінний газ, а потім відкрив вогонь по глядачам. Підозрюваного вдалося затримати, ним виявився місцевий житель - 24-річний Джеймс Холмс.

За словами Оутса, Холмс під'їхав до кінотеатру на власному автомобілі, який припаркував біля запасного виходу. У момент скоєння злочину він був добре озброєний - на ньому був бронежилет, а при затриманні поліцейські вилучили в зловмисника автомат, дробовик і пістолет. Поліцейські переконані, що Холмс діяв сам, і спільників у нього не було, зазначив Оутс.

Президент США Барак Обама розпорядився на кілька днів приспустити всі прапори США в знак жалоби за загиблими в результаті стрілянини в кінотеатрі в штаті Колорадо.

«У знак поваги до жертв безглуздих актів насильства я даю розпорядження, що прапор Сполучених Штатів повинен бути приспущений над Білим домом, всіма громадськими будівлями, військовими базами та базами ВВС, всіма американськими кораблями на території Столичного округу Колумбія, по всій території США і їх територій і володінь, до заходу 25 липня», - йдеться в тексті президентського указу. Обама також дав розпорядження приспустити прапори на будівлях усіх посольств, місій, консульств, а також на військових базах за кордоном. !zn

Читайте також:

У США на прем'єрі фільму про Бетмена глядач застрелив 10 людей

Син депутата влаштував стрілянину по людях на базі відпочинку. Порушено справу

У Фінляндії 18-річний злочинець з даху ресторану відкрив стрілянину по людях. Є жертви

Брейвік відразу після арешту попросив пластир, щоб заклеїти палець