Червоний Хрест виділив 95 тис. дол на допомогу українським безпритульним, що страждають від морозу

02 лютого 15:06

Безхатченки в Україні отримають допомогу зі Швейцарії. Червоний Хрест готовий врятувати від морозів.

 

Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧК і ЧП) виділила 140 тис. франків (141 тис. доларів) на надання допомоги безпритульним в Україні і в Білорусі у зв'язку із сильними морозами. Як говориться у повідомленні гуманітарної організації, з Фонду реагування на надзвичайні ситуації виділено 94 тис. франків на допомогу Україні і 46 тис. франків - Білорусі.

«Ми готові відгукнутися на запити з будь-яких інших постраждалих областей», - наводяться в комюніке слова Євгена Парфьонова, голови відділу операційної діяльності європейського зонального офісу МФТЧК і ЧП.

Всього, за даними організації зі штаб-квартирою у Женеві, враховуючи обіцяне синоптиками падіння температур нижче позначки у мінус 30 градусів у країнах Східної та Центральної Європи, тисячі безпритульних людей знаходяться у ситуації ризику.

МФТЧК і ЧП інформує, що більше 80 людей уже загинули від переохолодження в Україні і в Польщі, а хвиля холоду накрила більшу частину Європи - від Південної Італії до Туреччини, а також Сербію, Румунію, Болгарію і Росію.

Як повідомлялося, за останні шість днів в Україні померли від сильних морозів 63 особи, в т.ч. 20 - за останню добу. !zn

Читайте також

Моїсеєнко: Більшість померлих від морозу - безхатченки

Червоний хрест якщо і допоможе Тимошенко, то тільки таємно

КМДА готова допомогти Червоному Хресту протистояти рейдерському захопленню

Балога порадив рятуватися від морозу бігом на 10 км і купанням в ополонці