Через снігопад у США загинули вісім людей

31 жовтня 07:49

Число жертв потужної як для жовтня снігової бурі на сході і північному сході США зросло до восьми осіб, без світла залишаються близько 3 мільйонів абонентів, передає у понеділок вранці агентство Рейтер.

 

Раніше повідомлялося про три жертви негоди.

Більшість загиблих потрапили у ДТП, причиною яких стала погана видимість або стовпи ліній електропередач, які впали на проїжджу частину, та дерева, що не витримали тягар мокрого снігу.

У зв'язку з погодними умовами губернатори штатів Нью-Джерсі, Нью-Йорка, Коннектикута і Массачусетса оголосили раніше режим надзвичайної ситуації.

За даними метеорологів, у деяких регіонах за два дні випало до 80 сантиметрів опадів, в деяких - до 48. Через негоду постраждали сотні пасажирів авіа- і залізничних перевізників.

Раніше телекомпанія MSNBC повідомляла, що снігопад призвів на вихідних до багатогодинних затримок авіарейсів у Філадельфії, Нью-Йорку і Нью-Арку, скасовано близько тисячі рейсів. Дотепер робота аеропортів поступово відновлюється, а, за даними метеослужб, циклон зійде нанівець протягом кількох годин.