Через перехід на зимовий час буде порушено залізничне сполучення між Росією і Україною

21 жовтня 08:21

Російська залізнична компанія попереджає пасажирів про можливі затримки потягів сполученням з Україною через відновлення Верховною Радою переходу на зимовий час.

 

Після того як Рада 20 вересня ухвалила рішення про скасування переходу на зимовий час, РЖД відкоригували розклад руху потягів далекого прямування в сполученні з Україною і потягів, що прямують транзитом через її територію, а також обмежили до 30 діб терміни попереднього продажу квитків на ці потяги.

Після скасування цієї постанови Ради 18 жовтня РЖД знову змушені були переписувати розклад і до введення нового графіка руху тимчасово закрити продаж квитків на потяги далекого прямування, що курсують у сполученні з Україною і прямують транзитом через її територію з датою відправлення після 3 грудня.

РЖД відзначають, що в період з 31 жовтня по 3 грудня можливі запізнення прибуття пасажирських потягів, що курсують у сполученні з Україною, а також потягів, у тому числі міжнародних, які прямують транзитом через Україну, на станції РЖД.

Оскільки дані потяга при перетині кордону України та Росії через зміну часу фактично будуть надходити із запізненням на 1 годину.

У той же час потяги, що прямують з Росії в Україну, як відзначають РЖД, через зміну часу будуть прибувати на кордон раніше на 1 годину і існує ймовірність вимушеного очікування для компенсації цього часу.

Нагадаємо, в лютому перехід на зимовий час скасувала Росія, у вересні - Білорусь.