Чехія закриває візовий відділ консульства у Донецьку

30 червня 11:57

Згідно з рішенням Міністерства закордонних справ Чеської Республіки, з 1 липня 2011 року буде закрито візовий відділ генерального консульства Чехії у Донецьку.

 

Як повідомили ZN.UA у прес-службі посольства Чехії в Україні, до такого кроку чеське зовнішньополітичне відомство вдалося внаслідок тривалої бездіяльності української сторони у питанні адміністративного забезпечення діяльності підрозділу.

На сьогоднішній день зазначені заходи мають технічний характер і будуть скасовані, як тільки українська сторона уможливить нормальне здійснення процедури оформлення віз в усіх консульських установах Чеської Республіки в Україні, зазначили в посольстві.

З 1 липня жителі Донецької, Харківської, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, Севастополя та Автономної Республіки Крим будуть подавати заяви на короткострокові візи особисто у консульському відділі посольства Чехії у Києві.

За інформацією посольства, підставою для вжиття вказаних заходів є те, що Міністерство закордонних справ України досі не дало згоду на приїзд нового генерального консула до Донецьку, клопотання про яку чеське МЗС подало ще 23 лютого 2011 року. В результаті такого зволікання генеральне консульство Чеської Республіки в Донецьку вже місяць працює без керівника. МЗС Чехії також не може без нового генерального консула призначити на посаду ще одного консульського дипломата.

Крім того, інший консульський працівник від 7 червня чекає на оформлення нового ідентифікаційного посвідчення, яке є основним документом, який уможливлює його перебування та виконання роботи в Україні. На українські ідентифікаційні посвідчення чи реєстрацію для перебування в Україні безрезультатно чекають упродовж кількох тижнів і навіть місяців загалом 11 працівників усіх трьох представницьких установ Чеської Республіки в Україні, з яких 7 – це працівники, які безпосередньо займаються розглядом заяв на візи.

Співробітникам посольства України в Празі та Генерального консульства України у Брно чеські ідентифікаційні посвідчення видаються без зволікань протягом декількох днів, підкреслили у посольстві.