Бухенвальд запропонували внести до списку ЮНЕСКО

31 серпня 14:42

Німецька влада запропонувала внести меморіальний комплекс Бухенвальд до списку культурної спадщини ЮНЕСКО. На думку міністерства культури Тюрінгії, колишній концтабір є "свідченням злочинів націонал-соціалізму та історії XX століття". На даний момент до списку ЮНЕСКО входить інший концтабір - Освенцим.

 

Влада Тюрінгії запропонувала включити нацистський концтабір Бухенвальд, який розташований у цій федеральній землі, до списку культурної спадщини ЮНЕСКО, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung. З такою ініціативою виступив міністр освіти, науки і культури Тюрінгії Крістоф Мачі (Christoph Matschie). На його думку, концтабір є "найважливішим свідченням злочинів націонал-соціалізму та історії XX століття".

Крістоф Мачі представить заявку на конференції міністрів культури Німеччини, на якій вирішується, який список німецьких пам'ятників буде передано в ЮНЕСКО. Раніше федеральні землі домовилися, що до нового списку від ФРН увійдуть по два пам'ятники культури з кожної землі.

Бухенвальд, розташований під Веймарі, існував як нацистський концтабір з 1937 по 1945 рік. За цей час там було вбито або померло понад 56 тисяч осіб. Ув'язнені Бухенвальда були звільнені американськими військовими 11 квітня 1945. Територія частково використовувалася НКВД з 1945 по 1950 роки в якості табору для інтернованих.

На даний момент до списку культурної спадщини ЮНЕСКО вже внесено нацистський концтабір Освенцим. !zn

Читайте також:

Роздуми про пам'ять Другої світової війни в Європі


Церковний передзвін


«Життя і смерть в епоху Голокосту»


По обидва боки колючого дроту