Бродський переконав Табачника ліквідувати меддовідки для вступу до ВНЗ

23 серпня 10:28

Урядовий уповноважений із питань дерегуляції Михайло Бродський запропонував міністру освіти Дмитру Табачникові скасувати обов'язкові медичні довідки для вступу до ВНЗ.

 

Про це у своєму блозі повідомив сам Михайло Бродський.

«Після того, як у мене в блозі ви підняли питання скасування меддовідок при вступі до ВНЗ, я зателефонував Табачнику. Він погодився, що це дійсно архаїзм радянського періоду. Студент, після вступу до Інституту, може спокійно пройти медобстеження в поліклініці. А так, на жаль, як пишуть люди, всі довідки купуються. У наступному році не потрібно буде купувати довідки. Ми з Міністром освіти домовилися скасувати подачу меддовідки, що допоможе сотням тисяч вступників заощадити по 180-200грн. Пишу листа. Будемо вносити до законодавства зміни», - написав Бродський.

Крім того урядовий уповноважений акцентував увагу, що в такий спосіб зникне ще один документ, який передбачає використання голограм.

«І навіщо голограми на меддовідки... Зрозуміти не можу. Вася, привіт!», - написав Бродський, імовірніше за все маючи на увазі народного депутата від ПР Василя Грицака й підконтрольний йому концерн ЄДАПС.