Британці витратять більше 800 мільйонів фунтів на святкування ювілею Єлизавети II

27 травня 14:41

Згідно з результатами дослідження жителі Великобританії готові витратити понад 800 мільйонів фунтів на різні товари з ювілейною символікою, а також на їжу і напої для святкування 60-річчя царювання Єлизавети II. В середньому кожен з тих, хто збирається відзначати цю подію, готовий витратити близько 40 фунтів.

 

Жителі Великобританії витратять більше 800 мільйонів фунтів стерлінгів на святкування «діамантового» ювілею королеви Єлизавети II і влаштують 9500 вуличних вечірок на честь цієї події - удвічі більше, ніж в честь торішнього королівського весілля принца Вільяма.

Популярний британський інтернет-портал, присвячений фінансовим послугам і споживчим витратам, moneysupermarket.com провів дослідження, відповідно до якого жителі країни готові витратити понад 800 мільйонів фунтів на різні товари з ювілейною символікою, а також на їжу і напої для святкування 60-річчя царювання Єлизавети II. У середньому кожен з тих, хто збирається відзначати цю подію, готовий витратити близько 40 фунтів.

Святкування «діамантового» ювілею триватимуть у Великобританії чотири дні - з 2 по 5 червня. Раніше економісти висловлювали побоювання, що «довгий вікенд» негативно позначиться на і без того проблемній ситуації з економічним зростанням в країні, яка знову увійшла в негативну зону. Тим не менш, британці готові відзначити річницю царювання Єлизавети з удвічі більшим розмахом, ніж весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон у минулому році.

Асоціація місцевого самоврядування Великобританії повідомила, що всього подано близько 9,5 тисячі заявок на закриття вулиць для проведення святкових заходів у різних населених пунктах країни. Вуличні вечірки звичайно влаштовуються в складчину жителями однієї або кількох сусідніх вулиць на честь великих національних подій, насамперед пов'язаних з монархією.

Тим часом, опитування, проведене напередодні ювілею британською компанією YouGov, показав, що жителі Англії проявляють набагато більше ентузіазму в святкуванні королівської річниці, ніж населення Шотландії, де цього тижня стартувала кампанія на підтримку незалежності регіону.

Приблизно 80% жителів Англії відповіли, що королева допомагає їм пишатися тим, що вони англійці. Серед шотландців королева як предмет національної гордості популярна майже вдвічі менше - лише 41% опитаних розглядають її в цьому ключі. !n

Читайте також:

Королева Іспанії скасувала візит до Великобританії через суперечки навколо Гібралтару


«Королівський» діамант Марії Медічи і Генрієтти Стюарт проданий за рекордні $ 9, 7 млн


Єлизавета II заспокоює нерви прополюванням квіткових клумб


Британський принц Вільям відмовився їхати на Євро-2012 в Україну