Британський прем'єр Кемерон готовий кинути армію проти грабіжників і мародерів

11 серпня 12:51

Посилена поліцейська присутність у Лондоні буде зберігатися до кінця тижня, незважаючи на припинення масових заворушень. Про це заявив британський прем'єр Девід Кемерон, відкриваючи сьогодні екстрену сесію парламенту.

 

За словами голови уряду, чисельність поліцейських сил, які несуть чергування на вулицях британської столиці, буде залишатися на рівні 16 тис. осіб до кінця тижня.

Д.Кемерон заявив, що уряд поки не має наміру використовувати армійські підрозділи для охорони порядку у містах, оскільки проти цього виступає керівництво лондонського Скотленд-ярду, яке вважає, що підтримка спокою на вулицях є прерогативою і обов'язком поліції. Однак у випадку повторення масових безладів і мародерства у майбутньому прем'єр не виключив можливості залучення військових.

«Ми не дозволимо клімату страху оселитись на наших вулицях», - пообіцяв у своєму виступі голова британського уряду. Через заворушення у Лондоні,
що почалися у ніч з минулої суботи на неділю, чисельність поліцейських сил, що чергують на вулицях міста, було збільшено з 6 до 16 тис. осіб. Для цього до британської столиці було перекинуто загони поліцейських з інших міст Англії, Уельсу і Шотландії.

Прем'єр-міністр Великобританії запевнив, що всі люди, чиє майно постраждало у результаті заворушень, але не було застраховано, зможуть отримати компенсацію від держави, у відповідність до закону про заворушення.

У своєму виступі перед парламентом Д.Кемерон назвав останню цифру заарештованих підозрюваних в участі у безладах: їх число склало 1200 осіб.