Брейвік налагодив зв'язок з російськими ультраправими

30 квiтня 12:17

За словами адвоката Йорді, у захисту Брейвіка є обмежена інформація про його кореспонденцію - проте відомо, що в ці дні терорист отримує більше пошти, ніж може переглянути.

 

Андерс Брейвік, якого судять у Норвегії за тероризм, налагодив з в'язниці зв'язок з російськими ультраправими. Про це повідомив норвезькому виданню Dagbladet адвокат терориста Торд Йорді. За словами Йорді, його підзахисний створює мережу з російських ультраправих екстремістів, які підтримують його. «Нам нічого не відомо про цю російську мережу підтримки, крім того, що вона працює над перекладом маніфесту Брейвіка» - сказав Торд Йорді.

Раніше Андерс Брейвік неодноразово заявляв, що основною метою терактів в Осло і на острові Утойя було поширення ідей його «Маніфесту» серед якомога більшої кількості людей. Крім того, в рукописних нотатках, які терорист писав у тюремній камері і використовував для підготовки до допитів у поліції, він згадував, що планує звернутися до росіян екстремістів, щоб сформувати «пан'європейську мережу».

За словами адвоката Йорді, у захисту Брейвіка є обмежена інформація про його кореспонденцію - проте відомо, що в ці дні терорист отримує більше пошти, ніж може переглянути. Крім того, обробка пошти, що приходить на його ім'я, - досить трудомісткий процес. Співробітники в'язниці «Іла», де знаходиться Брейвік, переглядають усі листи, читають їх і перекладають з іноземних мов на норвезьку, щоб отримати точне уявлення про їхній зміст. !zn

Читайте також:

Брейвік вибачився перед «випадковими» жертвами свого теракту, проте про розстріл підлітків не шкодує


Брейвік пройде психіатричну експертизу в третій раз

Брейвік планував замах на норвезького прем'єра


Брейвік заявив, що своїм терактом хотів врятувати Норвегію