Болгарських чиновників виселять зі столиці

23 травня 14:19

Для початку з Софії переселять дирекцію з туризму, а також агентство з рибальства. Якщо експеримент буде успішним, за ними підуть і чиновники інших відомств.

 

Болгарських чиновників з 1 вересня почнуть переселяти зі столиці у провінційні міста. Рішення про це у середу ухвалила рада міністрів Болгарії, повідомляє «Укрінформ».

«З 1 вересня дирекція з туризму міністерства економіки, енергетики і туризму переїде у Пловдив, а агентство з рибальства при міністерстві сільського господарства і продовольства - у Бургас. Із Софії у провінцію спочатку переїде 130 чиновників», - повідомив журналістам віце-прем'єр, міністр фінансів РБ Симеон Дянков.

На його думку, витрати держави на переїзд чиновників будуть мінімальними, а найдорожчим стане перевезення архіву агентства з рибальства. Архів дирекції з туризму знаходиться в електронному вигляді, тому це не потребуватиме ніяких витрат. «Все це обійдеться у кілька десятків тисяч левів», - сказав віце-прем'єр.

Якщо експеримент з переміщенням держструктур зі столиці виправдає себе, то з Софії «в народ» вирушать митна і податкова служби - відповідно у Русе і Велико Тирново. !zn

Читайте також:

У Болгарії заборонили палити в кафе і ресторанах

Болгарія відмовилася від спільного будівництва АЕС з Росією

Болгарія заборонила розвідку сланцевого газу через шкоду екології

Eurostat назвав найбагатшу і найбіднішу країну ЄС