Блоку НАТО «закрили доступ» на українське телебачення

01 березня 16:40

Новини про Росію складають 13% від усіх подій, що висвітлюються телеканалами. Євросоюзу і США приділяється набагато менше уваги. НАТО в новинах не згадується взагалі.

 

У лютому у випусках новин українських телеканалів більшість сюжетів про міжнародні події були присвячені Росії і її лідерам. Євросоюзу і США приділяється набагато менше уваги. Блок НАТО, діяльність якого раніше широко висвітлювалася на телебаченні, нині в новинах не згадується взагалі.Про це свідчить дослідження «Моніторинг українських новин», що був проведений Академією української преси за участі співробітників Інституту соціології НАН України.Експерти проаналізували лютневі випуски новин каналів УТ-1, 1+1, «Інтер», «Новий канал», ICTV, СТБ, ТРК «Україна» і ТВІ.Згідно з дослідженням, текст якого є у розпорядженні ZN.UA, новини про Росію складають 13% від усіх подій. 8% сюжетів присвячені країнам Великої вісімки. 7% новин торкається країн Євросоюзу (окрім Великої вісімки). Новини із США складають 6%. Іншим країнам присвячено 11% новин.

У випусках майже не представлені сюжети про міжнародні організації і об'єднання. Діяльності виконавчих органів Євросоюзу присвячено 2% сюжетів. ООН і МВФ - не більше 1% новини.Діяльність блоку НАТО в лютому в новинах не висвітлювалася взагалі. !znЧитайте також:Більшість українських телеканалів подають політичні події з безальтернативної точки зору, - дослідженняУкраїнське ТБ приділяє провладним політикам удвічі більше уваги, ніж опозиціїУкраїнські телеканали відмовляються від політичних новин заради прогнозу погоди