Біля берегів Греції затонуло турецьке судно, що прямувало з України

28 грудня 09:50

Поблизу грецького острова Самос в Егейському морі затонуло турецьке судно «Догу Хасламан», яке прямувало з України з вантажем добрив.

 

Вчора судно знаходилося у напівзатонулому стані і його облишив екіпаж, підібраний турецьким судном, що проходило поблизу. Постраждалих немає.

За словами представників берегової охорони, поки не спостерігається забруднення моря у місці, де «Догу Хасламан» пішло на дно приблизно на кілометровій глибині у 18 морських милях на північний захід від Самоса.

Причина аварії судна поки не відома, як і національність всіх 12 членів команди. Імовірно, всі вони - турецькі громадяни.

Після отримання у вівторок сигналу «СОС» з турецького суховантажу Греція відразу ж направила в район лиха для проведення рятувальної операції вертоліт «Супер Пума» і два катери берегової охорони. У зв'язку з тим, що «Догу Хасламан» перебувало у міжнародних водах між островами Хіос та Самос і при цьому в зоні польотної відповідальності афінського повітряного диспетчерського центру, Греція відповідно до міжнародних норм самостійно почала пошуки і порятунок судна. Однак члени команди, які сіли у шлюпку, відмовилися від допомоги грецького вертольота, який підлетів до них, і були підняті на борт вантажного судна «Піріреіс», яке проходило у цьому районі.

За напівзатонулим турецьким суховантажним судном, що прямувало з українського порту Миколаїв до Ізраїлю, до моменту його повного відходу під воду спостерігав корабель грецьких ВМС.