Більшості українців для щастя достатньо, щоб всі рідні були живі і здорові

20 грудня 13:50

Більшість українців вважають щасливими себе, своїх близьких і друзів. Однак впевнені, що в цілому жителі країни живуть нещасливо. Під щастям розуміють: «щоб усі були живі і здорові».

 

Переважна більшість українців (87%) вважають, що щастя існує, протилежної точки зору дотримується лише 6% жителів країни, ще 7% не змогли відповісти. Про це свідчать дані грудневого опитування компанії Research & Branding Group.

При цьому вважають щасливими себе особисто три чверті українців (74%), не вважають себе щасливими 19%, а 7% не змогли відповісти.

Головними підставами, які дозволяють українцям вважати себе щасливими, є сімейне благополуччя (63%), діти та онуки (41%), друзі (31%).

Головними підставами, які не дозволяють українцям вважати себе щасливими, є відсутність впевненості у завтрашньому дні (31%), бідність і нестача грошей (37%), погане здоров'я і хвороби (37%).

Вважають, що серед знайомих більше щасливих людей, ніж не щасливих, третина українців (33%), приблизно порівну і щасливих, і нещасливих - 38%, в цілому більше нещасливих - 19%, не змогли відповісти.

Однак тільки 15% опитаних вважають, що в Україні в цілому більше щасливих людей, вважають, що порівну і щасливих, і нещасливих, - 37%, в тому, що в цілому більше нещасливих, впевнені 36%, не змогли відповісти 12%.

Компанія Research & Branding Group провела дослідження в період з 1 по 12 грудня. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2176 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає +-2,2%. !zn

Читайте також:

Половині українців 2012 рік взагалі нічим не запам’ятався

Україна увійшла до десятки найбільш байдужих країн світу

Число користолюбних українців за рік зросло на 20%

Лише кожен десятий українець визнав 2012 вдалим для України