Більшість поляків вважають Євро-2012 головною подією року, що минає

29 грудня 08:12

Польща, яка проводила Євро-2012, витратила на підготовку до турніру близько 30 млрд дол, велика частина з яких вкладена в розвиток інфраструктури і безпосередньо не пов'язана з проведенням чемпіонату.

 

Більшість громадян Польщі, яка входить до Європейського Союзу, вважають найважливішою подією року, що минає, проведення в країні в червні фіналу Чемпіонату Європи з футболу.

За даними проведеного CBOS дослідження, Євро-2012, яке поляки проводили разом з українцями, назвали найважливішою подією 38% з понад тисячі опитаних у кінці листопада - початку грудня респондентів.

Друге місце з 3% результатом зайняла тема соціально-економічної ситуації в країні, зокрема, уповільнення зростання економіки, збільшення безробіття, соціальні протести і підвищення пенсійного віку.

Трійку тем-лідерів закрила «Смоленська авіакатастрофа» в контексті повідомлень про помилки при похованні жертв цієї трагедії і виявлення на уламках літака слідів вибухівки: її згадали 2% опитаних.

37% поляків не змогли виділити якусь найважливішу подія, а 13% сказали, що в 2012 році нічого значного не сталося.

У міжнародній політиці поляки відзначили переобрання на другий термін президента США Барака Обаму: 16% опитаних, водночас як 60% не відповіли на це питання або сказали, що не було ніяких важливих подій.

Нагадаємо, що Польща, яка виграла право організовувати Євро-2012 разом з Україною в 2007 році, витратила на підготовку до турніру близько 30 млрд дол, велику частину з яких було вкладено в розвиток інфраструктури і безпосередньо не пов'язані з проведенням чемпіонату.

Підготовка самого турніру коштувала країні близько 1,5 млрд дол, велика частина з яких була витрачена на спорудження та реконструкцію 4 стадіонів, де проходили матчі Євро-2012.

За даними експертів, Польщу під час турніру відвідало менше 700 тис. іноземних уболівальників, які залишили в країні близько 350 млн дол. !zn

Читайте також:

Половині українців 2012 взагалі нічим не запам'ятався

«Розчарування року» знову стали Азаров і Янукович

Парламентські вибори стали головною подією 2012 року в Україні