Більшість американців вважає право на носіння зброї таким же важливим, як і свободу слова

17 серпня 13:34

Більшість жителів США вважає другу поправку, в якій йдеться про право на носіння зброї, такою ж важливою частиною конституції, як право на свободу слова.

 

Близько 70% американців вважають право на носіння зброї невід'ємною частиною конституції, йдеться в результатах опитування, проведеного Громадським дослідним інститутом релігії.

Автори опитування зазначають, що 68% жителів США вважають другу поправку, в якій йдеться про право на носіння зброї, такою ж важливою частиною конституції, як право на свободу слова і свободу преси. Причому серед білого населення так вважають 75% респондентів, а серед кольорового населення - 56%.

52% жителів США виступають за введення більш жорсткого контролю над зброєю, причому так вважають близько 60% католиків і тільки 35% протестантів.

У той же час, за більш жорсткий контроль над зброєю виступили 45% білого населення, а серед темношкірого та латиноамериканського населення за це висловилися 66% респондентів.

Переважна більшість американців - майже 80% - виступають проти носіння зброї в храмах, державних установах та студентських містечках. Однак у порівнянні з католиками, серед протестантів в два рази більше людей вважають, що зброю можна проносити і в церкву. !zn

Читайте також:

Американець вперше надрукував вогнепальну зброю на 3D-принтері


США провели випробування «мікрохвильової гармати» для придушення вуличних заворушень (відео)

США готують до запуску у виробництво „зброю майбутнього“ (відео)