Бі-бі-сі показала у новинах замість емблеми ООН логотип комп'ютерної «стрілялки» (відео)

29 травня 13:03

Протягом 30 секунд за спиною у телеведучої красувався не блакитно-білий прапор ООН, а чорно-золотий символ Космічного Командування Об'єднаних Націй (ККОН) з популярної комп'ютерної гри.

 

Під час репортажу, присвяченого конфлікту у Сирії, журналісти Бі-бі-сі замість емблеми ООН вивели на екран логотип з комп'ютерної гри Halo, передає The Daily Telegraph.

Протягом 30 секунд за спиною у телеведучої Софі Реворт поруч з емблемою правозахисної організації Amnesty International красувався не блакитно-білий прапор ООН, а чорно-золотий символ Космічного Командування Об'єднаних Націй (ККОН) з популярного шутера.


Схоже, журналістів підвів пошук зображень у Google, пише видання: справа у тому, що при запиті UNSC (РБ ООН) пошуковик видає лише логотип Космічного командування Halo, абревіатура якого збігається зі скороченою назвою Ради.

Офіційний представник британської телерадіокорпорації вже приніс свої вибачення. «BBC News докладає всіх зусиль для забезпечення точності всіх трансляцій зображення, як би там не було, дуже рідко все ж трапляються помилки», - заявив він.

«На жаль, минулого тижня під час новинного блоку був використаний неправильний логотип, і ми приносимо свої вибачення глядачам за помилку. Зображення не транслювалося в наших наступних ефірах», - уточнив він.

Помилка Бі-бі-сі не унікальна. Так, наприклад The CanAsian Times теж заплуталися з реальними і вигаданими логотипами: в даний час в їхньому матеріалі про Сирію також використовується зображення з Halo в якості ілюстрації до РБ ООН, відзначає портал Venture Beat. !zn